Blå ögon och svart magi av Mia Ahl

Annelie är som en av kompisarna i gänget, som vem som helst. Hon klagar när det blir svårt men ser även det ljusa i vardagen. Hon är glad, gråter, skäller på barnen och ställer krav. Och har lite svårt att st upp för sig själv. Men tar nya tag och fortsätter.
Hela hennes värld slås i spillror när hennes man lämnar henne för en mycket yngre tjej. På deras bröllopsdag dessutom. 
Hon tar med sig sina två tonåringar och flyttar från Uddevalla till Göteborg och får genom en gammal kompis ett jobb på en redovisningsfirma. 

Det är inte helt utan problem. 
Hon ser i en film en ritual om woodoo och på skoj så härmar hon den. Ja, inte på riktigt förstås – hon tänker inte skära halsen av en tupp som de gjorde i filmen, men en stund i badkaret med lite rom och stearinljus funkar ju.. Woodoo är ju bara hitte-på… 

Hon kämpar med att hitta hemmakänslan. Att få till en ny tillvaro med barnen. Att jobba heltid. Och lära känna nya människor. 
Vad är det som pågår på firman egentligen? Siv som alltid pratar om allt hon måste göra och allt hon inte hinner. Men sitta på Annelies kontor och prata kan hon.. 

Och den här woodoon. Om man sticker en nål i magen på en gubbe karvad i stearin och säger ’maginfluensa’ och exmannen faktiskt får maginfluensa. Är det en tillfällighet? Eller magi? 

Boken är underhållande och rolig. Skriven på ett enkelt och lättlyssnat sätt. 
Min första bok av Mia, (faktiskt en pseudonym) och de verkar ha getts ut bara som ljudbok och ebok.