Böckerna om Anna-Lisa av Eli Åhman Owetz

Anna-Lisas Antik, Flickorna i speceriaffären och Anna-Lisas val.. Alla tre av Eli Åhman Owetz är hela serien som startar med En sommar på luffen, som jag skrev om häromveckan.. Det var så svårt att inte ta tag i fortsättningen och än svårare att lägga dem ifrån mig. 
Vilken himla tur att de slutade så bra! 

(Nackdelen med att läsa en bokserie som kan läsas separat, är att det blir mycket förklaringar och återblickar. Det är ju jättebra om det var ett tag sen man läste, men lite halvstörigt om man sträckläser) 

Iallafall. Anna-Lisa har köpt en gammal lanthandel där hon öppnar sin antikhandel. Hon blir ganska snabbt byns samlingspunkt och sommargästerna älskar hennes butik. Det går bra! Hon får ihop det med byns snygge mekaniker. 
Hon lär känna den strame greve Rutger, som har en rikemansantik i ena flygeln till slottet tillsammans med sin fästmö. 
En stöldliga drar fram bland retrobutiker och loppisar och drabbar även Anna-Lisa. 
Hon och mekanikern gör slut, men är ff vänner, och efter ett par turer blir hon tillhopa med greven istället. Omständigheterna kring hans fästmö är graverande.

I nästa bok lär hon känna Britta, en mycket gammal dam som jobbade i butiken när hon var ung. De blir nära vänner och när hon dör så får Anna-Lisa en skatt att bevara. Tant Brittas minnen. Hon var så kär i Greve Rutgers farfar och det är en fin historia att följa samtidigt som Anna-Lisa tvekar mellan sin enkla vardag i en tvåa i 50talsstuk ovanpå sin butik, och ett liv i det stora slottet som grevinna. 

I tredje boken kommer Ralf tillbaka. Raggaren från Åland, som hon möter när hon går på luffen. Det blir inte helt bra. Och Anna-Lisas känslor sätts på prov och hon slits verkligen mellan två helt olika vardagar och olika kärlekar. 
Och bakom dem finns hela tiden Rutgers gamla fästmö och ställer till oreda. 

Vad väljer hon?? 
Rutger och det rika obekymrade slottslivet? Ralf och en betydligt enklare vardag? 

Sååå bra och mysig serie! Tack Eli!