Cirkusdirektörens dotter av Jostein Gaarder

Petter är en liten pojke med en fantastisk fantasi. Han ser en saga i allt. 
I 20års åldern, när han blir slutat skolan och hans mamma dör så börjar han sälja sina synopser till de där ’som vill skriva och bli författare’. Själv har han inga såna ambitioner, utan anledningen till att han skriver ner sina tankar är för att inte överbelasta hjärnan. 
Han träffar Maria och blir störtkär. Han bjuder henne på många historier och hon önskar att han ska ge henne ett barn, innan hon försvinner ifrån honom. 

20 år senare har han har ett utvecklat (invecklat?) system och full koll på sina berättelser. Han är djupt involverad i bokvärlden och många, många av hans synopsis har blivit bästsäljande romaner av författare över hela världen. 

Ytterligare ett par år senare håller allt på att gå överstyr. Ryktet går bland författarna och Petter känner en viss press. Liknande historier dyker upp samtidigt i olika länder samtidigt.. Och så möter han Beata. Och återigen blir han djupt förälskad. Men vem är Beata? 

Jag har gillat alla Jostein Gaardners tidigare böcker och valde denna utifrån författare. Denna var lika djup och mångbottnad. 
Helt ok!