Kockskola för ensamma hjärtan- Marita Conlon McKenna

Alice är relativt nyskild och barnen är stora och utflugna, nästan. Minstingen Sean är 20 och sover hemma fortfarande.. Hon har utbildat sig inom matlagning och har jobbat med de bästa både i Frankrike och England. Men sedan hon fick barnen så har hon inte arbetat utan tagit hand om hem och familj. (De bor i Irland, det är lite annorlunda där…) så när maken lämnar henne för en mycket yngre tjej så måste hon ju försöka ordna pengar! Kontor visar sig inte vara hennes grej. Arbetslösheten är stor. Tjejgänget spånar och landar i att hon ska starta en matlagningskurs hemma i sitt eget hus. Hon kan ju det där med mat! 

Sagt och gjort. Hennes tio kursdeltagare är så vitt skilda människor på helt olika plats i livet. Uttråkad hemmafru, ung tjej från arbetarklass som ska gifta sig med rikemansson, tjejen som flyttat hem från London för att ta han om sin sjuka mamma, tjejen som är arbetslös och behöver ha något att göra, paret som vill göra nåt tillsammans, änkemannen.. Ja ni fattar… 

Vi får följa de olika personerna på deras väg från noviser i köket till att bli säkra bland kastrullerna. Nya vänskapsband knyts och vardagslunken blir lite med gyllene, både i kursen och utanför. 

Tragedier inträffar, kärleksaffärer, dråpligheter, känslor och det där med att ta sig vidare efter att ha blivit dumpad för någon annan. 

Bra bok. Tårar trillade bitvis. Vissa saker klarar jag inte riktigt av att läsa om. ? 
Men en bra bok. Jag har läst en av henne tidigare, jag gillar hennes stil.

Bok från Norstedts.
ISBN 9789113091600