Tillbaka till den lilla ön i havet av Jenny Colgan

Äntligen är Jenny Colgan Tillbaka till den lilla ön i havet! 

Har du inte läst den första så gör det! Det behövs inte för att hänga med, för Jenny har gjort en bra lägeskoll. Men läs den för att det är en bra bok. ?

Men iallafall. 
Flora kämpar på med sitt lilla cafe och livet på gården med bröderna och sin far. 
Joel, hennes tidigare chef och nu någon form av pojkvän, skickas än hit och än dit av sin chef, Colton. Som i sin tur inte gärna lämnar ön alls. Om han inte måste men då tar han med sig Fintan som är Floras bror och Coltons älskade. 

Lorna, lärare på öns skola och Floras bästa vän har insett an hon är kär i Saif som är öns läkare och flykting från Syrien. Han i sin tur väntar vecka ut och vecka in för att få besked om sin fru och deras två söner. 

Så. Ska Flora kunna skaka av sig känslan av att bara finnas tillhands när Joel besöker ön? Hon bestämmer sig för att göra en överraskningsvisit på hans hotell när jan är i New York. Var det en så bra ide? Och hur ska de hitta varann efteråt? 

Colton och Flintan är oskiljaktiga och fortfarande hopplöst förälskade. Och det där med homosexualitet på en liten ö, långt från modern civilisation… Funkar det? Colton börjar se lite blek ut.. 

Lorna kämpar mot sina känslor, för hon vet att Saif är gift. Och en dag får han ett samtal han inte väntat sig. Det ställer precis allt på ända! 

Det ÄR en bra bok. Jag läste den igår ?
Lite för forcerad kanske. Hade kunnat lämna lite mer andrum i texten ibland.


Bok från Norstedts.
ISBN 9789113094649