Med Hälsning från Båstad av Jenny Fagerlund

Linda lever sitt liv som reporter på en fancy tidning i Stockholm. Hon lever med Frank i ev vardag där ytan, vännerna och vad andra ska tycka är viktig. Nu har hon fått, och tackat ja, till ett jobb i London på en av Europas största i livsstilsmagasin. Allt händer så fort. Avtackning på jobbet, fest hemma med vännerna och hos föräldrarna som är så stolta över henne. Någon dag innan hon ska åka kommer beskedet att jobbet inte längre finns.

Vad händer då? Fasaden rämnar! Men istället bestämmer Linda och Frank att det är bättre att hon åker iväg och låtsas att hon faktiskt åkt till London. Och sommarens största lögn inleds.

Linda hamnar i Båstad hos en bortglömd moster Bodil. Det är som att komma hem. Hur kan det vara så? Mamma Eva, likväl som Bodil, vägrar att prata om varann.

Tennisveckan i Båstad ger nya vänner, skrivuppdrag, bekantskaper från Stockholm dyker upp och skvallerpressen gör sig påmind. Det blir ett par tuffa veckor för Linda…

Det är en trivsam bok med fina miljöbeskrivningar, som stämmer väl överens med hur det faktiskt ser ut. Familjedrama på hög nivå, kontrasten mellan fasader och ärlighet mot sig själv. Och föräldrar som pushar sina barn till orimligheter i sportens förtecken.

Bra story!

Bok från Norstedts
ISBN 9789113083155