Solsystern, Electras bok, av Lucinda Riley

Jag tror att det framkommit att jag älskar dessa böcker.
Livshistoria, människoöden och en blandning av nutid och dåtid.

I denna boken får vi följa Electra, den yngsta av systrarna och redan som liten var hon bestämd, högljudd och rebellisk. Hon flyttade som 16 åring från Atlantis till Paris och arbetade som servitris i en vecka innan hon blev inbjuden till modellvärlden. Sen gick det fort. Nu är hon supermodell och bor hon i en lägenhet i NewYork, långt ifrån sina systrar, och reser världen över för att fotograferas för de största kampanjerna.
Det är ett liv med fester, folk, alkohol och droger.

När Pa Salt dog så kände hon än tydligare att systrarna inte hör samman. De är bara en samling adopterade tjejer utan starkare band.
En dag får hon ett brev från en kvinna som påstår sig vara hennes mormor.

Dåtidsberättelsen startar 1939 i New York. Cecily Huntley-Morgan blir lämnad av sin barndomskärlek mitt i bröllopsplaneringen och hon flyr staden, och landet, till sin gudmor som bor i Kenya, vid den vackra sjön Naivasha. Där möter hon boskapsfarmaren Bill Forsythe som hjälper henne ur en knipa och nästlar sig in i hennes hjärta. Tillsammans hjälper de massajprinsessan Njala och tar hand om hennes oplanerade, nyfödda och ack så förbjudna nyfödda bebis. Trots alla hinder så bestämmer sig Cecily att fostra flickan som sin egen. Bill hjälper henne med praktiska dimridåer och det fungerar bra på landsbygden i Kenya. När de ett par år senare ger sig tillbaka till New York blir det stora kontroverser. Barnet är ju svart! Livet tillbaka hemma i stan blir inte alls som Cecily tänkt sig.

Jag tycker mycket om bakgrundshistorien men jag tycker den historien om Electra är mycket intressantare.

Nu längtar jag så tills nästa bok kommer.
Historien om den saknade systern, en berättelse som startar i Nya Zeeland och går över hela jordklotet, planeras att ges ut i vår. Så spännande!
Och jag hoppas att det kommer en bok om Pa Salt också. Vem var han? Varför har han samlat ihop flickorna och låtit dem växa upp som systrar?


Länkar till de recensionerna jag skrivit om de tidigare böckerna.
Maias bok, del 1
Allys bok, del 2
Stars bok, del 3
CeCes bok, del 4
Tiggys bok, del 5


Boken är utgiven av Bazar förlag
ISBN 9789189057975