Södra sidan av lagen av Adam Anstrin 

Tom bestämmer sig tillslut för att göra det onämnbara. Det kan ge en hel massa pengar, eller fängelse. Allt är detaljplanerat och får inte gå fel, alltför mycket står på spel.  Det går inte som planerat. Vägen mot botten går fort och han hinner inte väja.
Anya bor i en liten by i Rumänien tillsammans med sin son och en våldsam make. Hon drömmer om ett bättre liv, men måste då lämna sonen. Hon beslutar att åka och betalar sin resa med sin kropp och bit för bit förlorar hon självkänslan. 

På vägen någonstans mellan Stockholms förorter och Rumäniens byar möts de båda och trots deras olika erfarenheter och missberäkningar uppstår kärlek. 

”Allt finns inom oss. Från det smutsiga till det vackra, mord och hjältedåd. Vi kan begå de hemskaste handlingar, men också de finaste. Oavsett var du kommer ifrån, vad du blivit utsatt för eller på vilken plats du är, så har du ett val. Ett val mellan förlåtelse och hämnd, mellan gott och ont. För din natur är varken god eller ond; den är människa. Och du väljer vilken människa du vill vara, för varje sekund i resten av ditt liv.”

Boken är välskriven och spännande, med starka personligheter och en trovärdig känsla av utanförskap. Det uppstår många problem och moraliska dilemman som de måste lösa på sitt eget sätt. Jag gillar tonen i boken och lättsamheten att läsa, även om boken balanserar på en tunn linje mellan hopp och förtvivlan. 


Utgiven av Vulkan förlag
År: 2022
ISBN: 9789189462823
Antal sidor: 249

Södra sidan av lagen av Adam Anstrin