Där vildblommorna växer av Louise Strömberg 

Arkösundserien (del 1)

Maya träffade Gabriel redan när hon pluggade: Han hade en företagside som engagerade henne , och nu har de levt ihop i många år. De driver företaget tillsammans, vilket tar upp många av dygnets timmar. Ett liv med dyra kläder, fina middagar, exklusiv våning i Stockholms innerstad och snabbt tempo. Maya börjar dock tröttna på att aldrig få se sin sambo; hon saknar honom!
När Gabriel presenterar nya planer för företaget, som hon inte vet något om, så rasar allt. Hon förlorar i stort sett allt. Som av en händelse hamnar hon hemma hos sin ungdomskompis och bryter ihop. Dagarna går och sakta återgår Maya till livet igen, via vissa omvägar hon aldrig kunnat förutse. Hon får oväntad backup och vänskap. Plötsligt står Gabriel framför henne på grusgången. Vad gör han där?  

Det är en bok om att kämpa för det man tror på, men livet snubblar till och tar en oväntad vändning. Även om livet ser ut att ha slagits i bitar, är det kanske det bästa som hänt en? Herregud vad jag var arg i början när jag läste. På Maya men framförallt på Gabriel. Det läskigaste är att det finns såna relationer på riktigt!  
Det är skönt att se att Maya kommer på fötter igen och blir stark och självständig. Det är en bok om vänskap, värme, blommor och att hitta sig själv. Maya går från att vara beroende av en man till att bli en kvinna som är stark och vågar gå sin egen väg – utan en man vid sin sida. Det är inspirerande och härligt. Jag gillar metaforen av det karga vinterlandskapet vid kusten som en bra fond mot Mayas deprimerade ensamhet. Hur hon tinar upp av vårsolens bleka strålar och blommar ut i sommarens värme. Detta symboliserar hennes återhämtning och personliga tillväxt på ett mycket visuellt sätt. En mycket fin feelgoodroman.


Utgiven av Bazar förlag
År: 2024
ISBN: 9789180067157
Antal sidor: 414

Där vildblommorna växer av Louise Strömberg