Havsvikens bokcafe av Caroline Hurtig

När Luna Stark och hennes man fick beskedet att de aldrig skulle kunna få barn så lämnade han henne och deras tio år tillsammans. Nu är Luna 37 år, skild och barnlös, och inget i livet har blivit som hon tänkt sig. Plötsligt måste hon börja om och skapa sig ett nytt liv. Revanschlusten är stor, och hon köper en bokhandel i den gamla kustorten Havsviken på västkusten med ett mål: att öppna ett bokcafé och läka sitt krossade hjärta med böcker och choklad.
Luna känner sig varmt välkommen i det lilla samhället och får bra hjälp att komma i ordning. Det finns några som ifrågasätter idén med att ha ett café i en bokhandel. Mellan hyllorna i butiken möts yngre och äldre personer, och det är fina samtal som sker över generationerna. En dag råkar Luna nämna sin sorg över att aldrig kunna bli mamma för sina väninnor. Kan man komma över sorgen att aldrig få barn?

”Havsvikens bokcafé” är en berörande feelgood-roman om att tvingas börja om. Vad gör en när drömmen om barn raseras och livet inte alls blir som man planerat?
Det är mycket kärlek, värme och oväntade vänskaper i boken. Temat med endometrios, IVF och ofrivillig barnlöshet är en oväntad fördjupning, och om jag förstått det rätt, skriver Caroline utifrån sina egna erfarenheter. Jag tror att det kan vara en tröst för andra i samma situation.


Utgiven av Seraf förlag
År: 2022
ISBN: 9789189522190
Antal sidor: 216

Havsvikens bokcafe av Caroline Hurtig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *