Sommar på den lilla ön i Havet av Jenny Colgan

Flora lämnade den relativt isolerade ön Mure norr om norra skottland för ett annat liv i London. Hon har inte varit hemma på tre år, sedan hennes mammas begravning. Allting var ganska upprört när hon åkte därifrån då.

Nu skickar hennes jobb, advokatfirman där hon är assistent, tillbaka henne hem för att företräda den ’galna rika amerikanaren’ som har köpt upp delar av ön och som ingen vet något om.

Att komma hem till sitt barndomshem är ett svårt steg. Att återigen bo med sin pappa och tre bröder på en gård som haltar i både upprustning, arbetsbörda och ekonomi är utmanande. Att behöva möta en lokalbefolkning som alla anser att hon har svikit ön en gång, genom att flytta därifrån, och nu en gång till genom att stå på amerikanens sida! Det är en tuff kamp.

Jenny Colgan bjuder än en gång på ett målande språk. Känns mer som hon återger en händelse än att man läser en bok, om ni förstår hur jag menar.. De vackra vyerna, den märkliga stämningen, känslorna i att möta gamla vänner, sorgen och minnena efter mamman. Och kärleken förstås. I denna boken Slog den till på oväntad plats! Helt underbart! ? 


Bok från Massolit förlag
ISBN 9789176795675