Delhis vackraste händer av Mikael Bergstrand

Göran är reklamare men har blivit uppsagd med en årslön, för han är för gammal. Tekniken har sprungit om honom. Han blir medbjuden på en resa till Indien som hans kompis Erik är reseledare på. Det är på den resan får vi följa med.

Det blir en rejäl kulturkrock mellan den invanda trygghet som Göran är van vid och den oförväntade Indiska vardagen. Han åker på världens magsjuka och träffar då Yogi, en textilexportör ’i sina allra bästa och mest underbara år’ som tar hand om Göran och bjuder in honom i sitt hem. Yogi visar honom hur man lever i New Delhi och hur alla de allra bästaste hinduistiska gudarna på bästaste sätt ska hjälpa honom. Och så möter han Preeti. Föreståndaren till en skönhetssalong och gift med en av Indiens industrimagnater. Förälskelse uppstår. Och förvecklingar förstås!

Istället för att åka hem efter två veckor som planerat blir han kvar ett helt år. Ett fantastiskt spännande år av bästa sort!

När året är över har han manövrerat ut sina demoner, lärt sig att det är bra med förändring, att lita på sin inre inneboende kraft och en hel massa hinduiska levnadstips. Han är stark!

En feelgood med manlig huvudrollsinnehavare. Upplyftande!

Jag gillar detaljrikedomen i boken och hur levande miljöerna i Indien beskrivs.

Medan jag läste boken blev jag sugen på att se filmatiseringen med Björn Kjellman. (Den finns på Netflix) Tyvärr så blev jag lite besviken, för även om den är uppdelad i tre avsnitt, som serie, så var det mycket som var så fel..

Bok från Nordsteds.