Under vintergatans stjärnor – Camilla Davisson

Emma är helt slut och har lämnat det fina jobbet i Stockholm och flyttat till London för att satsa på ett förhållande med Eric som hon blev blixtförälskad i på en fest. Eric är inte riktigt med på just de noterna.. Hon mår inte bra och hankar sig fram på tillfälliga jobb.

Precis som det sägs, så ger vandringen den stillhet och tid för kontemplation och tanke som Emmas så väl behöver och de 80 milen blir en livsomvälvande upplevelse! En dag får hon höra om pilgrimsleden Camino de Santiago de Compostela i Spanien och bestämmer sig för att åka dit och vandra. Hon ska gå alla 80 mil, men att gå och gå och gå långa sträckor varje dag i den spanska högsommaren är betydligt jobbigare än hon trott. Hon tänker på det förflutna och vad som ledde till att hon hamnade här. Även om hon möter andra och får någon form av vandringsällskap, och nya vänner så är hon ofta själv med sina tankar.

En trivsam bok om att de stora problemen som tar över i vardagen kan behöva få lite distans och ges möjlighet att titta på utifrån. Då är det kanske inte så viktigt med karriär, fin bostad och rätt pojkvän..

Från Pocketförlaget