Sånger i skymningen av Camilla Davidsson

Den fjärde boken om Emma. Det har gått två år sedan vandringen på Compostela och efter en hektiskt sommar på Fårö och Solgården så bestämmer hon sig att gå där igen. Hon måste få lite lugn och ro och räta ut alla tankar kring Olle. Hon vill ju så gärna ha barn, men han vill inte det. Och så har hon fått frågan om hon vill arrendera Solgården de kommande åren. Stora frågor att fundera noga på.

Vandringen går snabbt, för snabbt! Hon stressar fram, härbergerna är ofta fullbelagda och hon får ingen riktig kontakt med de andra vandrarna, för hon går så fort och forcerat. En dag ringer telefonen och hon får reda på att hennes mamma fått en stroke. Alla känslor väller upp samtidigt. Varför blir hon inte ledsen? Varför känner hon inte mer? Dumma mamma som förstört hennes barndom och liv med sitt alkoholberoende! Skamkänslorna av att tycka att det ska bli skönt utan henne! Men kommer hon klara sig?

Mike och Peter från första vandringen kommer till Stockholm och Emmas attraktion till Peter är fortfarande stor. Ska hon våga ge efter för den?

Och så det här med Olle och hennes önskan, krav på att de ska ha barn om de ska vara tillsammans. Kan man ha det som krav? Vad händer om deras kemiska matchning i just fertiliteten strular? Känns ganska dumt att väga ett förhållande på den premissen.

Det är en bra serie och ett bra slut.

Från Pocketförlaget
ISBN 9789175792583