Anteckningar från en orolig planet av Matt Haig

Det är en intressant bok om psykisk ohälsa, som faktist inte är en personlig angelägenhet eftersom hela moder jord är stressad! Matt studerar ingående hur dagens moderna samhälle med all teknologi påverkar oss och kommer med många tips på hur vi kan återhämta oss.

Författaren har i många år levt med ångest och panikattacker och verkligen inte mått bra. Det är tydligt. Han försöker här i leta efter ett samband i hur världen mår och hur han själv mår. Hur kan vi tro att vi kan vara glada när nyheter och tidningar skriker ut om katastrofer, krig, hungersnöd och teknikens övertag?

Han ger sig i kast med tidens framfart. Internetångest, skönhetshets, nyheternas sensationsjournalistik. Hur snabbt utvecklingen gått, bara under de sista 200 åren. Det är inte konstigt att våra hjärnor protesterar vilt och får panik.

Det är en mycket intressant tankeväckande bok. Många skratt som fastnar lite, när insikten av att det sjuka beteendet han beskriver är någon som vi alla (nästan alla) gör.
Kollar flödet i sociala medier, typ jämt. Håller koll på nyhetssidor, uppdateras, googlar, underhålls, förströs…
Hur många gånger om dagen tittar du i din telefon? Hur länge? Det är väldigt värt att fundera över…

Mycket igenkänning i vissa beteenden och många roliga vinklar. Och många många tänkvärdheter!


Bok från Bokförlaget Polaris
ISBN 9789177951094