Historieläraren av Matt Haig

Tom Hazard, 41 år gammal, söker och får jobb som historielärare i London. Egentligen är han 437 år, men det kan han ju inte berätta för något. Det vore ju helt galet!

Medan han undervisar får vi följa med på hans tankeresor tillbaka genom de sekel han levt. Han har seglat med Katen Cook och arbetat med Shakespeare. Han har mött Scott Fritzgerald, Charlie Chaplin, Josephine Baker och många andra. Han har varit med om att erövra nya kontinenter, om världskrig. Att älska, förlora och sakna i en evighet. Och han minns varje händelse han upplevt under dessa 400 åren..

Han har en sjukdom, ett tillstånd, som kallas anageria. Den utvecklas i samband med puberteten och de drabbade åldras 1 år på 15 år.. Toms mor blev dömd som häxa när det konstaterads att han inte åldrades på slutet av 1500talet. För att undvika uppståndelse behöver de som drabbas av sjukdomen flytta med jämna mellanrum. Med dagens teknologi blir det allt svårare att hålla sig undan. De får hjälp med nya identiteter och pengar från ett samfund som de kallar Albatross.

Det är en spännande resa i historien. Att följa Tom i nutid, med hans huvudvärk, hans jakt efter sin dotter (som är typ 400 år hon med) och att berätta och möta gamla vänner. Riktigt gamla vänner.

Och så Camille, den franska skönheten som känner igen honom. Hur är det möjligt?

Det är en fantastisk berättelse om att våga leva och älska! En intressant tidsresa. Det sägs ju att den första människan som kommer att fylla 200år redan är född. Tänk om de föddes redan för 400 år sedan?? Utan att vi vet det.. 🙂


Boken kommer från Bokförlaget Polaris.
ISBN 9789177951254