Ett litet steg på vägen av Jenny Fagerlund

Stella lever ensam med sin sjuåriga son Felix som det är lite mycket strul omkring i skolan. Skolan ligger på om att skicka honom på utredning för NPF, vilket skrämmer Stella.

Hon arbetar med det mesta på en reseförmedling och även om hom mest sitter på kontoret och skriver om kollegornas resor, så trivs hon med sitt jobb..
När chefen Arne en dag presenterar Joel, en konsult för att effektivisera företaget, händer det grejjer. Flera av arbetskamraterna får sluta och Stellas tjänst dras också in, men hon får ett erbjudande om att även hon ska resa och utvärdera hotell och upplevelser. Hennes första resa blir till ett nyrenoverat högfjällshotell i Fröliden, (Snyggt namn!) där hon ska prova på glamping (Glamourös camping), med massor av aktiviteter. Av flera anledningar får hon med sig Felix på resan.

Allt är superlyxigt. Kristallkronor och jacuzzi. Champagne mest hela tiden och fullt av aktiviteter. Det blir intensivt!
Är allt sådär lyxigt som det verkar? Naturen är fantastisk och hotellet med, men borde det inte vara fler gäster?
Och varför skickade Joel henne just hit? Det finns ju många mer väletablerade hotell för företaget att starta samarbete med.
Och hur ska det gå för Felix i skolan?

En bra bok som spänner över en kort tid. Jag gillar att Stella och Felix är i fokus, även om jag tycker att skräcken kring en diagnos på sitt barn är ganska dum. Att allt det där andra, med relationer och händelse sker runt dem på nåt sätt.


En härlig bok från Norsteds!
ISBN 9789113098906