Relationsbibeln av Klara Doktorow och Veronika Palm

Hela titeln är ”Relationsbibeln – För er som vill hålla ihop länge” men det fick inte plats i rubriken.

Det här är en handbok till ett välmående förhållande. Det går inte ut på att utplåna sig själv och låta den andra personen få ta allt. Inte heller att ta allt själv. Förstås.
Konkreta tips, övningar och personliga historier från författarna.

Tre olika kapitel fokuserar på olika delar.
Du: Är du redo för en relation? Vad vill du ha? Hur ser dina krav ut? Är det rimligt? Kom ihåg vem du är och ankra dig där, så det som är du inte försvinner i en relation.
Om känslor, svartsjuka och onani..

Din partner: Jag gillar första meningen i detta kapitel:

Din partner är en egen person
och inte din ägodel.

Det sammanfattar det hela rätt bra. Du kan inte ändra på din partner!
Kapitlet handlar också om att hen har rätt till egna intressen och att du ska intressera dig för dem. Att ge utrymme och lyssna, stötta och finnas.

Tredje kapitlet, NI, är om konflikthantering. Ekonomi. Sex. Otrohet.

Många tips, exempel och möjligheter. Många bra tankar som är enkla, men förbaskat svåra!
I slutet finns ett ”bråkregister” över de vanligaste sakerna som par bråkar om. Så man enkelt kan pausa bråket, slå upp rätt sida och där läsa om hur man bäst löser problemet. Superbra!

Hur blir man ett sammansvetsat team som tillsammans jobbar för en lång och lycklig relation? Det är en bra bok för nya förhållanden, men även om man har levt ihop länge så tror jag att man kan ha stor behållning av denna boken. och jag tror att båda parter ska läsa den, sen kan man ta tag i de uppgifter/övningar som finns i boken för att lära känna varann på ett annat sätt, lite djupare och på så sätt skapa trygghet tillsammans.


Boken kommer från Bookmark
ISBN 9789189087033