Lyckan finns i ett ögonblick – Kate Eberlen

Letty och Alf träffas i Rom på en kurs i Italienska. De kommer båda från England och båda har lixom rymt hemifrån. Letty bor själv. Hon har åkt dit för att hedra sin farmor som flydde Italien under kriget. Hon flyr också undan ett ganska obehagligt förhållande som hon hamnade i under studierna. Till Rom kan han väl ändå inte följa efter?

Alf delar lägenhet med sin flickvän Gina och ett annat par. Han jobbar med att ta sig an guideturer i staden, det intresserar honom och han får in lite pengar. Gina har gott om pengar och betalar det mesta. Eller hennes pappa gör, men…
Han trivs inte med att ha det så, men vad ska han göra? Han har själv försatt sig i situationen som ledde hit.

Boken är uppdelad med vartannat kapitel från Alf och Letty. Vi får ta del av deras gemensamma tid i Rom, ur olika perspektiv, men även om deras förflutna. Det som ledde till att de hamnade just här.

De lär sakta känna varann, även om ingen av dem vill berätta varför de är just där. De utforskar Rom tillsammans och inser att de delar kärleken till att dansa. När de bestämmer sig för att lämna staden och börja om på nytt, tillsammans, briserar allt. Vem är vem. Vad har hänt och går det att leva ihop när alla hemligheter når upp till ytan?

Det är en kärleksfull och varm berättelse med flyt i språket.


Utgiven av Norstedts förlag
ISBN: 9789113097008