Reliken av Håkan Mattsson

Martin är 18 år och har fått sommarjobb i Vela kyrka, som vaktmästare. Han ska sköta om kyrkan, ta emot sporadiska besökare och sköta ljudet vid nån gudstjänst då och då. Ett ganska soft sommarjobb. Den gamla vaktisen bor tvärs över åkern och hjälper gärna till.

En dag råkar han stöta till en träskulptur av Jungfru Maria som går i golvet. Ut trillar en mycket märklig tingest ur ett hemligt fack i sockeln. Vad är det han egentligen har hittat?
Han känner sig ofta iakttagen men kan inte se någon. En dag ser han en tjej i kyrkan, men det var ju låst. Hur kom hon in? Hon pratar inte, men har lämnat en gammal bok efter sig.

Vilket spännande mysterium!
Men det visar sig vara ett mycket farligt sökande och plötsligt är Martin inblandad i en jakt där minsta misstag kan leda till döden.
Vem kan han lita på?
Den intensiva jakten som startar i de gamla gravvalven under Vela kyrka tar honom till katakomberna under Rom och vidare….

Vad är relikens hemlighet och hur har den kunnat bevaras så länge?

Berättelsen startar i Rom år 1572, hos Franciskus Borja, passerar Galileo, Tycho Brahe och många fler innan den landar i en modern nutid.
Det är en snyggt sammanvävd historia som påminner om DaVincikoden i upplägget. 
En kamp mellan religion och vetenskap.
Kommer vi få reda på vad som är reliken? Och hur den påverkar hela mänskligheten?

Och framförallt- är vi redo för förändringen??


Utgiven av Whip Media
ISBN 9789189191136