Flickan som dansade av Cecilia Sahlström

En av Lunds stora affärsmän, Patrik Rönne, hittas mördad på sitt kontor. Sara och de övriga poliserna i Lund hittar inga spår av någon gärningsman, varken på kontoret eller i Rönnes hem. De hittar dock en mobiltelefon med en film på en kvinna och en flicka som dansar. Men vilka är de?

Ett gediget arbete med att granska Rönnes liv och affärer genomförs. De hittar inget konkret, utan det enda som framkommer är rykten om att Rönne var rätt otrevlig och våldsam, särskilt mot kvinnor, och att han missbrukade både alkohol och droger.
Sara letar efter ledtrådar på vad som hänt och vilka som är inspelade i mobilen, men förgäves. Hon kommer ingenstans i utredningen. Är det någon som har hämnats på Rönne, eller nån som tröttnat på hans arrogans?

Så får Sara höra att socialtjänsten jobbar med ett ärende kring en flicka som inte alls mår bra. Kan det vara flickan på filmen? 

Detta var faktiskt min första bok av Cecilia, även om det är den sjunde boken i serien om Sara Vallen. Det gick alldeles utmärkt att läsa denna fristående. Spännande, även om handlingen är obehaglig. Våldsamma män (och kvinnor) är vidrigt, särskilt när det är barn inblandat. Karaktärerna är bra beskrivna och polisutredningen går som den ska. Allt känns trovärdigt och det gör att storyn känns äkta och obehaglig.


Boken är utgiven av Bokfabriken
ISBN: 9789178353880
Antal sidor: 330

Flickan som dansade av Cecilia Sahlström