Blodsprängd av Kristina Emanuelsson

Journalisten Anders skriver en stor artikelserie om osynligt våld, mäns våld mot kvinnor, när han omkommer i en bilolycka 1994. Hans fru och två tonårsbarn sörjer honom djupt. Frun Sonja lär känna Glenn, vars fru Elin försvann bara ett par veckor efter Anders död. De två finner tröst i varann och det uppskattas inte riktigt av de båda tonåringarna.

Många år senare så har barnen vuxit upp och dottern Frances har en vernissage på temat “Spår av försvunna kvinnor” med utgångspunkten i Anders reportage. Storebror Milo blir orolig att hennes utställning ska riva upp gamla sår. Ända sedan den sommaren som hans pappa dog, har Milo burit på en hemlighet som ingen ska behöva bära..
Vad hände med Elin? Och var Anders död en olycka? 
Och vad händer när sanningen kommer fram?

Bokens tema, det dolda kvinnovåldet, är viktigt och det händer alltid mycket i en bok, när samma historia skildras ur olika perspektiv. Det är mycket som pågår mellan hemmets fyra väggar. Obehagligt och spännande. Jag tycker det blev lite hoppigt i både tid och mellan människorna, men i övrigt är det en bra bok. Kul med lite Eskilstuna! 


Utgiven av WAPI  
ISBN: 9789180005500
Antal sidor: 352

Blodsprängd av Kristina Emanuelsson