Biskopsgårdens hemlighet av Carina Eriksson

Maja kom till Strängnäs med familjen och pappa Uddo Ullman som ska tillträda som biskop. När båten anländer står det massor av människor i hamnen och tar emot dem. Däribland finns Charlotta, dotter till domprosten och flickorna blir vänner.

Familjen flyttar in i biskopsgården som har 18 rum och kök. En morgon hittar Maja en halv klädnypa med en bokstav på, gömd i fönstrets foder. Så spännande! Finns det fler? Maja och Charlotta letar i varje rum och lurar iväg de större syskonen för att få leta ifred.
Hittar de alla ledtrådar och kan de lista ut svaret? 

Det här är den andra bilderboken om Maria Stade, kallad Maja. Berättelsen är baserad på hennes egna skrifter och verkliga personer och händelser i 1890-talets Strängnäs. Den första delen, Silvertjuven på Göta Kanal, handlar om resan från Göteborg till Strängnäs. 

Det är författaren själv som har gjort alla detaljerade och fina illustrationer. 


Utgiven av Atelje Carina 
År: 2023 
ISBN: 9789152743386
Antal sidor: 32

Biskopsgårdens hemlighet av Carina Eriksson