Vila i frid av Sofie Sarenbrant

Har fått tips från flera håll att läsa ’Emma-serien’ av Sofie Sarenbrant. Jag letade reda på den första – Vila i frid- och den gick fort att läsa. Bra intrig och fin miljöbeskrivning. Åh! DET måste vara mördaren. Eller kanske den. Nä DEN där måste det vara.. ända in i slutet var det lite oklart. Bra skrivet! Jag tyckte dock det tog lång tid innan huvudpersonen, Emma, introducerades, men i en ny serie är det många personer som ska beskrivas…

Boken utspelar sig på Yasuragi Hasseludden, där en känd skådespelerska hittas medvetslös i ett av baden. Strax därefter hittas ett äldre par döda i sin säng. Är det olyckor, självmord eller något annat?

Hotellets VD Nils och hotellchefen Peter tycker det är väldigt olustigt och funderar på ryktet som sprids i media. När man hittar en tredje person död så går det inte längre att hoppas på att det är olyckor.

Fallet hamnar på Emma Skölds bord och hon tar sig an det kluriga fallet, där det inte finns någon som helst koppling mellan offren. Eller gör det det?


Boken är från Massolit
ISBN 9789174750867