Blodlokan av Louise Boije af Gennäs

En första-av-tre bok..

Sara är en driftig tjej från Örebro. Hon har lämnat sin mamma och lillasyster kvar där och åkt till Stockholm för att försöka skapa sig ett nytt liv, efter att hennes pappa dött i en ganska oförklarlig eldssvåda i sommarstugan.

Hon har hyrt ett schavigt rum i utkanten och har fått ett slitjobb på ett cafe.

En dag möter hon Bella, en karismatisk tjej i samma ålder och de blir fort bästa vänner. Bella fixar ett jobb åt Sara på den PR-byrå hon jobbar på och Sara får flytta in i Bellas fantastiska lägenhet på Östermalm.

Sara befinner sig i en dröm. Så fort hon fick bra jobb, bästa vän, härliglägenhet och den där snyggaste killen är bara hennes!

Det är nästan så det är lite för bra för att bara sant.

Vem är det som ganska omärkt har letat igenom hennes lägenhet? Och mammas hus i Örebro? Ingenting saknas, men det finns små små detaljer som visar på det. Hon känner sig förföljd. Det händer rätt mycket oförklarligt och Sara är övertygad om att hon håller på att bli galen.

Vid ett besök hemma i Örebro hittar hon en bunt mappar i sin pappas skrivbord. Tidningsutklipp om många av Sveriges ’ouppklarade affärer’. Bordellhärvan, Geijeraffären, Palmemordet, journalistmord…. Mycket politiska verkliga händelser som tystats ner och låsts in.

Varför har Saras pappa samlat på detta. Och vem tror att det är Sara som bär på nyckeln?

En mycket spännande, blandvändande bok med bra personporträtt och miljö. Nervös läsning!

Dumt slut, men det kommer ju en uppföljning, så det är nog tanken ?

Bok från Bookmark förlag.
ISBN 9789188545749

Bild från Bookmark förlag.

.

Ett svar på ”Blodlokan av Louise Boije af Gennäs”

Kommentarer är stängda.