Fem personer du möter i himlen av Mitch Albom

När läser en bok och gillar hur författaren skriver, är det en smart sak att leta efter flera. Denna boken av Mitch Albom är djupgående även den. Vad händer när man dör? Är inte alla avslut bara en början på något nytt? 

Vi får följa Eddie, en gammal man som jobbat som servicechef på nöjesfältet Ruby Pier. Vi får veta hur han dör och vi får sedan följa med honom på resan efteråt. Vilka människor han möter i himlen och varför är just de knutna till honom? 

Alla människor är på olika sätt knutna vid varann, även om inte kopplingen är klar förrän långt senare. Vid alla de där tillfällena man säger ’men det är ju förstås därför som just det där hände’. Eller som vi inte köpte det där huset. Eller när du klarade dig ur den där olyckan med en hårsmån, vad hände någon annan runtomkring.

En bok att filosofera över. Länge! Av Månpocket / Marcus förlag.
ISBN 9789179996277