Liv i överflöd av Kristina Appelqvist

På Västgöra universitet har det varit lugnt ett år ungefär. Emma har gift sig med poliskommissare Filip som tillsammans med sin dotter flyttat in hos Emma i prästgården. 

En möhippa på campus tar en oväntad vändning då en död person ligger på britsen istället för övningsdockan. Den mördade är ruskigt lik Conrad, som är avdelningschef. Det visar sig att det är Hugo, tvillingbror till Conrad och åxå anställd vid skolan. Båda två är huvudkandidater till jobbet som ny universitetsdirektör, men Hugo är också ensam arvinge till 30 miljoner efter sin excentriske farbror. Ett arv som tills för bara några dagar sedan skulle tillfalla Conrads forskningsenhet på universitetet. 

Eftersom det återigen utreds på skolan, så får Filip i stället i uppdrag att lösa trådar i ett gammalt försvinnande, är det möjligt att mannen som försvann för över 30 år sen lever? Och hänger det ihop med mordet idag? 
Och alla dessa anonyma brev med dikter och ovikta sedlar i? Vem skickar dem privat till Emma? Hör de åxå till? 

Klart de löser fallet, fallen och lugnet lägger sig igen. Men det finns ju fler böcker i serien…

Boken kommer från Alfabeta förlag
ISBN 9789150113495