Liten tvåa med potential av Camilla Davidsson

Lägenheten på Östermalm är Sofias stora glädje i livet. Hennes eget litet krypin. Oliwer, som tänker fria på den stora nyårsfesten (har hon förstått) tyckte att det var så onödigt. Det var bättre att hon flyttade in i hans lägenhet så de hann träffas lite mer, eftersom båda jobbar mycket. 
Sofias jobb som junioranalytiker på banken sätter stor press på henne. Många sena kvällar och nätter med att räkna så allt stämmer.. 
Livet ör gott, men det blir lite ont om sömn. 

Med renovering i lägenheten kommer hantverkaren Arvid. En sån där som har muskler, men ingen hjärna.. En irriterande typ som hela tiden ska lägga sig i hennes arbetstider…

Allt går så fort. Själv stampar hon i sirap. 
Föräldrarnas skilsmässa är infekterad. Pappa ska ha en bebis med sin nya tjej. 
Nya chefen på jobbet kräver ännu mer. 
Lägenheten är kaos. 
Oliwer är aldrig riktigt nöjd. De bråkar hela tiden. 
Allt går så fort.. 

Tillslut så går Sofia sönder. Kroppen och läkarna säger stopp. Ingen vill förstå. Utom Arvid. 

En bra bok som handlar om en karriär som går i spinn. Att inte riktigt våga slappna av. Att leva sitt eget liv på andras förväntningar. Att man till slut inte orkar, utan bränner ut sig. När man måste fokusera på det som är viktigt just nu! 

Jag känner igen mig i lite för mycket, tror jag. Har man inte erfarenheten av utbrändhet så hamnar nog fokus när man läser på ett annat plan. Det är ju en feelgood bok. En bra sådan. Med mycket kärlek.


Boken är från Printz publishing.
ISBN 9789177710424