Vänförfrågan av Laura Marshall

En dag får Louise en vänförfrågan på facebook som kullkastar hela hennes tillvaro. Det är från Maria, tjejen som kom ny till deras skola i högstadiet och ingen som sett till sedan avgångsklassens slutfest för 25 år sen. Hon förmodas ha drunknat den kvällen.

Det är inte lätt att komma ny. Svårt att få vänner. Det är inte heller lätt att vara den som så gärna vill hänga med de coola gänget, som Louise vill… Det är lätt att man blir den som blir tilldelad att göra dumma saker mot den som är ny. För att få vara med. 
Det är något som förföljt Louise i 25 år nu. 

Flera år senare hade hon turen att träffade Sam, som var en i coola gänget, han vet vad de gjorde mot Maria och de byggde upp en familj. Fick en son. Sen lämnade han henne ensam igen. Övergav henne.. 

Louise får flera meddelanden från Maria och hon inser att det är någon som följer efter henne, men vem? 
Det vankas skolåterträff. Hon pratar med gamla klasskamrater. Det dricks en del alkohol. Någon mördas. Varför hon? Och vem är skyldig? 
Louise vågar inte berätta för polisen om meddelandena på FB. Vad händer då?!? 

Det är en spännande bok, men jag blir lite irriterad över att hon är så rädd för att prata med polisen. Allt hemlighetsmakeri för att de mobbade en tjej i skolan för 25 år sen? Varför skulle polisen sätta henne i fängelse och ta sonen ifrån henne för det?? 

Det är ett bra nystan och den som ligger bakom allt är inte alls väntat. Men obehagligt.


Bok från Nona.
ISBN 9789188107732