Toner i Natten av Jojo Moyes

Isabel lever för sin fiol och sina två barn. När hennes make dör slår livet emot henne som en slägga. Hon som aldrig fattat ett eget beslut, inte betalat en räkning, aldrig funderat över vad vi ska äta idag. Allt faller och allt tas ifrån henne.

I samma veva ärver hon ett stort hus på landsbygden. Hon packar ihop sitt och barnens liv och åker det. Det är ett ruckel, om än en herrgård.

Grannen Matt och hans fru Laura har egna tankar och drömmar om att få köpa det fallfärdiga huset, drömmar som Isabel nu krossar genom att flytta dit. Matt gör vad han kan för att vara den ’goda grannen’ och hjälper till med renovering och fix, men egentligen med sikte på att få Isabel och barnen att flytta igen.

Men som vanligt blir det knte riktigt som man tänkt sig…

Moyes är duktigt på feelgood och även om denna är lite mörkare, så är den fylld av fina miljöskildringar och fantastiska personporträtt. Isabel kan jag bli lite sur på, för även om hon aldrig behövt bry sig om annat än sin violin, så måste hon vakna och ta tag i livet. Om inte annat så för barnens skull. Bah!


Bok från Printz publishing
ISBN 9789188261410