Bokcirkeln vid världens ände av Frida Skybäck

Patricia bor i den gamla familjegården i Virginia, även om hon har fått göra sig av med djuren och sålt mycket mark. Hon kan inte sälja huset. Hur ska då Madeleine kunna hitta hem?

Det är 30 år sedan hon åkte till Ljusskär i Sverige för att vara volontär i frikyrkan och kanske vågar hon söka upp sin svenska släkt? Allt funkar bra, men en dag försvinner Madeleine spårlöst. Och ingen verkar veta vad som hänt.

En dag, nu 30 år senare, får Patricia ett kuvert med Madeleines halsband i. Inget brev. Ingen avsändare. Hon bestämmer sig för att åka till Ljusskär och åter igen försöka få något svar.

Vi möter de tre barndomsvännerna Mona, som driver hotellet. Doris, en vimsig dam som vill vara behjälplig på alla sätt hon kan. Marianne, den fantastiska filmstjärnan. Monas dotter Erika som har egna problem i äktenskapet och Jonas, Frikyrkopastorns son som inte varit tillbaka i byn sedan tonåren.

Och Evy, enstöringen som verkar ha rätt bra koll på det mesta…

***

Boken är bra och vänskapen mellan vännerna är stark, även om det gnisslar lite i vissa delar. En sluten frikyrka kan man tänka vad man vill om, men jag har inga problem med att se den såhär..

Blandar både tårar och skratt med igenkänning och djup. Och kom ihåg att du aldrig kan veta hur någon annan tänker eller känner! Du måste våga prata och fråga..


Bok från Louise Bäckelin förlag
ISBN 9789177990987