En stjärna som faller av Elisabeth Andersson

Paula är en av de bästa mäklarna i Stockholm och bor själv i en lyxvåning på Östermalm, med två guldfiskar som enda sällskap. Tempot är högt och allt ligger inne i kalendern, om det så är kundmöte, träning eller bara handla mat.

Livet är ytligt och att uppdatera sociala medier med ’lyckliga’ bilder och passande hashtags är viktigt. Det gör hon hela tiden! Det är en ganska förljugen värld. Hon är ensam, men vill inte visa det…

Hon har iofs Bobbo, mäklarkonkurrent och stilig ungkar. De träffas med viss regelbundenhet för mer privata möten.

När hon fyller 44 åker hon till ett spa i Skåne- Two Swedish Hippies. En inte helt angenäm upplevelse till att börja med, men hon träffar ett gäng brokiga nya vänner.

Frida och Agneta, som driver spa:et träffades på Mallorca på 70-talet och har hängt ihop sen dess.

Det är en från start ganska ytlig bok och jag hade svårt att komma in i handlingen. Allt skedde så fort och det var mycket #lycka #ensamärstark #det och #någotannat.. Men när Paula väl drog i bromsen, landade på Hippiestället, andades och tog tag i sitt liv så blev boken bekvämare. Vad ska hon göra med Bobbo? Vill hon fortsätta med det glamorösa livet som rik mäklare? Varför känner hon sig så udda? Och vad ska hon göra härnäst? Hon måste hitta stjärnan, passionen, i sitt liv!

Boken växlar mellan Paulas nutid, och Agneta och Fridas både nutid, eftersom den sammanfaller med Paulas, och deras dåtid.

Lite väl lättläst när hetsen inledningsvis avtog, och jag kunde lite för tidigt se vart det skulle sluta. En bekväm bok om livsval, yta och att allt inte riktigt är som man tror…


En bok från Bokfabriken.
ISBN 9789178352173