De sju systrarna av Lucinda Riley

Den excentriske Pa Salt har levt sitt liv på en vacker isolerad plats de kallar Atlantis, vid Genevesjöns kust och har genom åren adopterat 6 döttrar från olika delar av världen, namngivna efter stjärnorna i Plejaderna.

När bokserien startar så har Pa precis dött och har efterlämnat sig, förutom en fantastisk förmögenhet, ett brev till var och en av flickorna med ledtrådar om deras bakgrunder. Men de behöver leta reda på sitt ursprung själva. Om de vill.

I den första boken får vi följa Maia, månsystern, på hennes resa ut i livet och tillbaka i sin släkthistoria. Hon är den äldsta systern och eftersom hon är flerspråkig och har arbetat med att översätta böcker, har det lett till att hon har stannat kvar i Atlantis.

Hennes resa går till Brasilien och hon får genom bokförlaget kontakt med en av de författare som hon översatt, Floriano, som bor i Rio och bistår henne i letandet. Maias historia börjar tre generationer tidigare, med hennes mormors mor, Izabela, En spännande, tragisk, kärleksfylld berättelse från 1880, som vi får följa växelvis med den som utspelar sig med Maias letade idag. Izabelas berättelse är djupt sammanflätad med uppförandet av Krisusstatyn i Rio de Janeiro. (Det är i sig är en intressant historia och de historiska personerna kring den är delaktiga i boken som sig själva, om än skönlitterärt. Så rent historiskt stämmer det. Spännande! ) Hur hennes arrangerade äktenskap inte blev som hon önskat och hur hennes liv kom att forma sig tillslut.

Tillsammans med Floriano hittar Maia sin mormor Beatriz som berättar sin familjehistoria och det är en fantastisk berättelse, som slutar med trygghet och kärlek. På sitt sätt.

Boken avslutas med en snygg övergång till Ally, som är nästa syster vi får följa i bok 2, Stormssystern.


Boken är från Strawberry förlag / Bazar förlag
ISBN 9789189057012