Stormsystern, Allys bok, av Lucinda Riley

Del 2 i serien De sju systrarna

Ally är tävlingsseglare i världsklass och har nyss träffat mannen i sitt liv, Theo, som även han är seglare i eliten. Deras kärlek än ännu hemlig för alla andra när hon nås av nyheten att Pa Salt dött.

Ally bestämmer sig för att inte öppna brevet hon får av sin adoptivfar, men när resten av världen rämnar så är det brevet som ger henne en stabil tråd att följa. Allys koordinater leder henne till Norge.

Vi får möta Anna Landvik, en simpel bondflicka, med en magisk röst som hyllas av Greig då hon är rösten i uruppförandet av hans tonsättning av Ibsens drama Peer Gynt. Efter att ha rymt till Leipzig med violinisten Jens Halvorsen så blir livet inte som hon önskat. Hennes vägar strålar återigen ihop med Grieg som tar henne under sina vingar och så småningom landar vardagen igen.

Två generationer senare följer vi Anna och Jens barnbarn, Pip och hans kära Karine. De flyr från Tyskland tillbaka till Norge under nazisternas framfart i Europa.
Ally får hjälp av Thom, mannen som har skrivit ner sin släkthistoria och med hans kunskaper får hon ta del av berättelsen om sina egna släktband.
Hon möter också William, en man hon för många år sedan mötte när hon studerade musik, och hans stöd ger henne ork att hitta glädjen i musiken igen.
Och Felix, som även han får en rätt oväntad del i hennes liv!

Jag gillar verkligen detta ledtrådsletandet och all information som ges om faktiska verkliga historiska personer. Det är snyggt skrivet och svårt att lägga ifrån sig boken.

Recension av Maias bok, del 1


Boken kommer från Bazar förlag
ISBN 9789189057036