En giftig skandal av Kristina Appelqvist

I år så skulle Agatha Christie ha fyllt 130 år. Denna bok är skriven som en hommage till henne. Och det är en mycket bra skriven hyllning!
En en mysig pusseldeckare med både Helena Waller och Emma Lundgren i varsin huvudroll. Den släpps idag och jag har haft förmånen att få läsa den lite på förhand. 

På Västgöta universitet förbereds en stor deckarfestival som kretsar kring Agatha Christie, med två av Englands största Christie-forskare, Barbara och Donald Adams, som föreläsare.
På invigningsdagens morgon är det något lurt med annonsen i lokalpressen. Ett par extra rader ur en av deckardrottningens böcker. Är det ett skämt? När en person vid middagen på kvällen dör så inser alla att det var på riktigt!

Det är mycket som händer, som det ska i en pusseldeckare. Hemliga brev hittas, avslöjas och bråkas över. Vem äger rättigheterna? Och vad vill Barbara och Douglas?
John, den engelske journalisten, som av en händelse är i Skövde för att hjälpa Frida på tidningen igång med en ny typ av kultursidor. Hur kommer det sig att han är där just nu? Och hur kan Frida få reda på så mycket saker om mordet? Så fort?
Eftersom Filip, poliskommisarien, är med på middagen får hans kollega Douglas ta över letandet efter mördaren. Han är lite brysk och det går väl inte riktigt som de tänkt sig.

Kristina Appelqvist har skrivit en mycket fin hyllningsbok kring Agata Christie. Lätt att läsa, men väldigt svårt att komma fram till vem som är skyldig. Precis som det ska vara. 


Boken kommer från Piratförlaget
ISBN 9789164206626