Damen med bysten av Karin Brunk Holmqvist

Lovisa och Elvy har varit vänner och grannar i Hammenhög på Österlen, sedan typ för alltid. En av Lovisas käraste ägodelar är en byst som hon fått ärva. Den delar hon hemligheter och vardagssamtal med och hon kallar bysten för Helga Müller.

När vännerna sitter i köket och fikar, bestämmer de sig för att med Helga Muller till Antikrundan, som kommer till byn för inspelning. Hon vill verkligen inte sälja den, för vem ska hon då prata med, men den är kanske värdefull? När de väl är på plats så fårnde bysten värderad till 75000kr och lokalpressen tar ett foto så nu vet så alla om att hon har en värdefull antikvitet hemma.

Edmund som har brittiskt påbrå charmerar gamla damer och bestjäl dem. En riktig sol-och-vårare! Han ställer sig in hos Lovisa, men Elvy är skeptisk. Han gör vad han kan för att kunna lura av henne bysten. Samtidigt träffar han andra äldre damer och får både mat och stjäl smycken.

Jens är jämngammal med damerna och har i alla år bott med sin mor. När hon dog köpte han en hund. Även Jens är lite förtjust i Lovisa.

Det är många turer som snurrar och det blir lite galet. Det är tur att boken inte är längre för då hade det blivit svårt att hålla ihop allt!


Boken kommer från Bokfabriken
ISBN 9789178352487