Universums mörka hemlighet av Malin V Olsson

Året är 2179. Jorden består av fem länder och en regering. Och det är slutgiltigt bevisat att det inte finns något utomjordiskt liv.

Veronica Harrington är 18 år och har jobbat på California Space Center i fem år. Hon är något av ett underbarn och läste medicin på universitetet innan hon togs in på centrat som en skyddsling av kapten Lundegard. Han är trots sina 89 år inte ens är i närheten av pension. I teamet ingår även Aaron, en dryg kille några år äldre än Veronica, han är missnöjd med det mesta hon gör. Tillsammans åker de tre på en hemlig expedition ut i rymden. De ska smyga sig utanför den tillåtna gränsen, bortanför månen, för att ta prover på en av Jupiters månar. En enkel resa på tre dagar. Dit, ta prover och åka hem.

Det går inte riktig som de tänkt sig.

De hamnar i en kometstorm och blir räddade av ett annat rymdskepp, under kapten Porters ledning, en bister man som inte tycker om att ha extra passagerare. De olika besättningarna får under inga omständigheter bli vänner. Hur kan man inte bli det, när man lever tätt ihop?

Vårt team möter något de inte trodde var möjligt! Raavu, från Saturnus, Auriga från Mars och Cordenie från Jupiter. Tillsammans med Gina, Harveey och kapten Porter från Jorden. De är precis lika vilse som Veronica, kapten Lundegard och Aaron är.
Kommer de att kunna laga sitt rymdskepp och ta sig hem till jorden igen? Och varför har den förenade regeringen på jorden sagt att det inte finns utomjordingar, när det uppenbarligast finns ett samarbete planeterna emellan?

Jag gillar att hon emellanåt vänder sig till oss ’kära läsare’ när hon beskriver något. Det är en loggbok, en dagbok av Veronica och det känns så.
Det är en mycket bra bok, med lagom mycket tekniska termer som gör det hela väldigt trovärdigt. Boken är lättläst, spännande och intressant. Alla hitte-på ord till det som idag är vardag, men 2179 är antikviteter, är himla roligt att läsa. Att laga mat på en spis, med en visp, är en antikvitet. och en sån där gammal kokmojäng. Tänk att det finns såna sparade, när man bara kan gå till en matåterskapare och berätta vad man vill äta. Vad som helst! (En sån maskin vill jag ha!! )
Mycket kärlek, vänskap, spänning, och sorg. Utomjordingar, rymdskepp och ljusfart. Vulkanutbrott och märkliga försvinnande.
Boken slutar med en supercliffhanger.. Jag vill läsa nästa bok NU, men den har ju inte kommit ut än…


Boken kommer från Visto förlag
ISBN 9789178850198