Mellan dagarna och nätterna vi skingras av Jonatan Jakobsson Wik

Åh wow!
Om jag börjar där? Vilket språk!

Cordelia heter kvinnan vi får följa. Hon arbetar på vårdcentralen, är gift med ’mannen’ och tillsammans har de Emil. Hennes man är ofta bortrest i arbetet och en dag får hon för sig att han är otrogen. Detta driver Cordelia till att själv vara otrogen och vidare in i ett missbruk och självdestruktivitet. De enda andra namn som nämns i boken är Ester, hennes vän som försöker hjälpa henne och vill finnas vid hennes sida och Ulf, en man hon träffar genom Ester.

Cordelias vardag brister och det är i krackeleringen vi får se henne. I hennes grå skuggvärld, den psykiska nedbrytning och hur hon sjunker djupare ner i en spiral av dåligt mående.

Det är en tung text. Men en fantastisk skildring av av den där känslan att livet pågår runtomkring med inte alls går att relatera till sig själv. Boken har inte fokus på själva händelserna, utan på känslorna som Cordelia har och hennes upplevelser. Aningens suggestivt skrivet, precis som titeln visar på.

En mycket bra bok. Vacker, gripande och så svår att lägga ifrån mig.


Boken kommer från Ekström & Garay.
ISBN: 9789189047624