Sikta högt av Helene Holmström

Mitt i skilsmässan sitter Victoria och får inte behålla nåt!
Hennes otrogne make har alla papper på sin sida och det ser inte så ljust ut. Inte ens huset, som de köpte för hennes ärvda pengar, får hon behålla eftersom hon inte har råd att köpa loss det. Som så många andra kvinnor slutade hon själv arbeta när hennes man blev delägare i en advokatfirma och medan hon satsade på barn, som hon aldrig fick, så hjälpte hon också maken med hans papper i firman.

När hon nu står där, 40 år och utan arbete, trots att hon är utbildad som jurist, så är det svårt att få jobb. Hon har ju inga papper på det hon gjort de senaste 10 åren..
Tillslut får får hon jobb på en advokatbyrå och hennes första uppdrag blir en börsnotering av en gymkedja, ett livsverk som drivs av Eric, en stilig 10 år yngre man.
Nu ska han utvidga och har investerat i ett HVB-hem. En affär som Veronicas ex-man var med och styrde i och vad hon minns är allt kanske inte riktigt som Eric tror.

Attraktion uppstår mellan Eric och Veronica, men det är komplicerat på så många fler olika sätt, än att de ska jobba ihop. Och när Veronica ser en möjlighet att använda gymkedjan för att hämnas på sitt ex, så blir det inte mindre krångligt.

Erics kusin Jack, är gift med Veronicas kollega Carl-Adam och det är en bra sidostory.
De kommer från olika samhällsskikt och är rätt olika. Båda två bär på känslan av otillräcklighet och förstår inte riktigt hur den andra kan gilla just honom. Och deras förhållande får en rätt stor smäll.

Frågorna är många:
Får hon behålla huset?
Kan hon behålla jobbet!
Hur utvecklar sig relationen mellan Eric och Veronica?
Får hon hämnd på sitt otrogna ex?
Och kommer Jack och C-A komma överens tillslut?

En varm och kärleksfull bok med mycket känslor som går att identifiera sig med.


Boken kommer från Lovereads.
ISBN: 9789188801500