Flickvänskontraktet av Anna Keiler

Frida har dumpat sin otrogne sambo och sagt upp sig från jobbet, eftersom han jobbar kvar där med sin nya sambo. Så ensam och arbetslös går hon på sin brors bröllop och där möter hon Micke. Brorsans barndomskompis som var lite vite vild av sig efter studenten.

Någon vecka senare krockar hon med Micke igen, bokstavligen, och eftersom hon missar sin jobbintervju så erbjuder han henne en rätt udda anställning- att hon ska följa med en vecka till Grekland på familjesemester, som hans flickvän. Hans pappa fyller 60 och syskonen är rätt olika. Ingen har egentligen pratat med varann på många år. Som upplagt för kontroverser!

Det blir lite väl invecklat då det visar sig att Frida mött både hans syster och pappa tidigare, i ganska utsatta situationer.

Det är en lättsmält bok, hänger inte kvar i minnet så länge. Jag blir frustrerad över att både Frida och Micke hela tiden återkommer till deras första kyss, att den andra sa att det var en katastrof. ”Då kan han/hon inte tycka om mig”. Att det inte ens föresvävas att båda två sa det.. Mycket förvecklingar och att ingen av dem riktigt vågar visa vad de känner, eller ställa den andra till svars utan båda ryggar hela tiden. Frustrerande!

Men en ok bok en regnig eftermiddag 🙂


Bok från Lind & Co
ISBN 9789178616213