Flätan av Laetitia Colombani

Tre kvinnor på olika kontinenter lever helt olika liv, men liksom en fläta vävs deras liv samman. De lever helt olika liv, men alla tre brinner av en stark vilja att ta sig framåt, att bli bättre och att ta sig igenom krisen och stå stark.

I Indien lever Smita på samhällets botten. Hon städar torrdass med sina bara händer, ett jobb hon ärvt efter sin mor. Hon önskar att hennes dotter ska få gå i skolan och ta sig vidare, men det är svårt. Hon tar sin dotter och rymmer till Chennai. På den långa och svåra resan dit möter hon människor som ger henne nya insikter och nya tankar. De stannar vid ett tempel och skänker hon det värdefullaste och finaste hon har, sitt hår, till guden Vishnu.

I Italien så arbetar Giulia på sin fars håratelje. De gör otroligt fina peruker och Giulia är stolt över familjens företag. När hennes far blir sjuk så upptäcker hon att företaget är konkursfärdigt. Ställd inför en oviss framtid och tillsammans med Kamal, som hon blivit förälskad i, så provar hon på något helt nytt och genom att importera hår från Indien, så vänder det för företaget .

I Kanada är Sarah framgångsrik advokat och ensamstående mor. Hon har kämpat hårt med att balansera och dela de olika världarna åt och nu står en befordran på tur. När Sarah får besked att hon har fått bröstcancer raseras allt hon jobbat för. En dag får hon tips om en liten salong som säljer peruker till bland annat cancerpatienter…

En mycket vacker berättelse om att kvinnornas olika kamper är i grunden lika. På olika sätt, i olika liv, med olika förutsättningar. Men alla kämpar i sitt. Och deras liv och händelser flätas samman i en styrka, som faktiskt går att finna i ett enda hårstrå.

Detta var vår första bok i bibblans nya bokcirkel, som fick en törn direkt av Coronans framfart. Surt. Men boken finns kvar. Förhoppningsvis gruppen också i höst.. 🙂


Boken är utgiven av Sekwa förlag
ISBN 9789187648960