I fikonträdets skugga av Camilla Davidsson

Susanne är ensam kvar. Hennes notoriskt otrogne exman har lämnat henne och nyss fått en bebis igen. Hon blev själv i att ta hand om försäljningen och alla grejer i det stora huset i Bromma.
Hon bestämmer sig för att köra ner allt till huset på Gotland som hon ärvt efter sin mor. Det ska hon i och för sig också ska sälja för att ha råd att köpa sig en lägenhet, men så länge kan grejerna stå där.

Det går inte riktigt som hon tänkt sig, en vattenskada på hela nedre planet gör att allt flyttas ut på gården. Turisterna tror att det är loppis och Susanne orkar inte säga emot. Det ger viss tillfredsställelse att sälja exmakens alla dyra statusprylar för småpengar. Döttrarna Sofia och Lovisa är inte direkt nöjda med den lösningen..
Hon fastnar på Gotland hela sommaren och lär efterhand känna sin excentriske granne Leo. Han visar sig vara en helt annan person än den trygga famn hon kanske behöver.

En bok om hur det kan vara att behöva starta om sitt liv när man är mitt uppe i det. Att alla kriser på något sätt löser sig och att det ibland är bra att lyssna på sig själv och på hjärtat, och inte bara på förnuftet.

Väldigt roligt är det att Susannes envisa dotter Sofia är huvudperson i den förra boken, ’Liten tvåa med potential’. Min recension på den kan du läsa här!


Boken kommer från Printz Publishing
ISBN 9789177712015