Allt det du måste av Sylvia Lidén Nordlund

Mia ska snart fylla fyrtio. hennes vardag är inrutad och går på rutin. Sedan hon tog studenten har hon har hängt ihop med Torbjörn och tillsammans har de dotter; Frida. Relationen är i rejäl obalans. Hon jobbar som förskollärare men där känner hon sig motarbetad och mobbad av både chefen och kollegorna.
Kraven på Mia är stora. Från maken, svärmor, mor, dottern och arbetskamraterna. Hur hon än gör räcker hon aldrig till. En dag säger kroppen stopp och hon klarar inte att gå upp ur sängen. Utbrändheten är ett faktum.

Tur att hon har sin bästa vän Serena att prata med. Serena ger henne en matlagningskurs i present och det ger Mia en fristad. En plats där hon inte behöver vara förskollärare, mamma, dotter eller hustru. Utan bara Mia! Det är också Serena som hjälper henne att ta kontakt med facket för att få hjälp med jobbsituationen.
En sån där vän är guld värd.

Klarar Mia av att komma tillbaka? Kommer familjen till insikt om hur hon mår? Får hon ordning på jobbsituationen och den där killen med snygga ögon på matlagningskursen. Vad händer med honom?
Detta är bara första boken i en trilogi.
Jag är nyfiken på vad som händer sen. Tur att jag har alla tre böckerna här och väntar i min bokhylla.

Känslan av att inte räcka till känner mer än väl igen mig i och som jag och många med mig inte reflekterar så mycket över. Allt ska ju göras och om inte jag gör det så blir det inte gjort.
Om vi istället försöker släppa lite måsten och sänka kraven och fokusera på att andas och leva, inte bara överleva, så blir vardagen mycket lättare att ta sig igenom. Tror jag.
Men det är lättare sagt än gjort- jag vet.
En bra bok som ger mig mycket att tänka på, för egen del.


Utgiven på Förlagshuset Siljans måsar.
ISBN 9789188097538