Renoveringsobjekten av Eli Åhman Owetz

Susanne har tagit steget att lämna arkitektfirman i Stockholm, innan hon riskerar att blir uppsagd och utbytt. Hon får ett jobberbjudande i en liten ort, Grävinge, i Roslagen.
Det står en gammal skofabrik där, som blev övergiven på slutet av 70talet. Nu vill ägaren, tillika son (och sonson) till fabrikören, rusta upp området till ett konferenshotell.
Hon älskar den gamla fabriken från 1910 och ser massor av möjligheter. Ägaren ser något helt annat. Han vill att hon omvandlar den till ett gammalt bruk från 1600talet. Och att hela Fabriksgatan ska jämnas med marken och byggas upp till moderna, snygga hus, istället för de skabbiga arbetarbostäderna som står där idag.

Det är ett dilemma förstås. Hon vill ju ha jobbet, men det bor ju människor i husen!
Hon flyttar in i den gamla konsumbutiken för att kunna skissa på ombyggnationen av fabriken och hoppas kunna få ägaren på nya tankar vad gäller att riva husen.
Hon lär känna de andra i byn; Ingegerd Den gamla damen mitt över gatan. Conny som är 15 år yngre, men jättesnygg! Tessan som troligen är Connys tjej, även om hennes tre barn inte är hans. Jonna, Nisse, Kapen och ett par till…
Det blir ett par fina sommarveckor och när hon tillslut vågar berätta för Conny om ägarnas planer så utformar de tillsammans en egen plan. För att rädda sina hus, sitt Grävinge, fabriken och allt omkring.
Kommer det att lyckas? Det är klart det gör, det är ju en Feelgood!
Men det är inte helt uppenbart hur det ska lösa sig.

Eli har skrivit en varm bok fylld med kärlek och vänskap. Om tankarna man bär med sig efter man har lämnat ett långt förhållande; Vågar man bli kär igen? Vågar man inleda något? Vill någon ha mig? Och här är det både på det privata kärleksplanet och på arbetsmarknaden som det gungar för Susanne.

Ja, just det. Susanne var tidigare gift med Erik. Han som mötte sin nya kärlek Malin som brevvänner via en bokbuss.. 🙂 Min recension på den boken kan du läsa här: Brevvännerna.


Boken kommer från Harper Collins.
ISBN 9789150948646