Brevvännerna av Eli Åhman Owetz

Malin sitter i solen på sin ärvda lantgården och är frustrerad. De har fått byta ut korna mot skog för att kunna ha bärighet i lantbruket. Hennes make Anders tycker att de har ett härligt liv tillsammans, men Malin är som sagt frustrerad. Det är många månader sedan han tog på henne och ännu längre sen de hade sex. Ska livet vara så när man inte ens fyllt 50 år? En relationsexpert i en tidning skrev att man ska skriva av sig sina känslor, så där i solen gjorde hon just det. och blev avbruten av sin man mitt i texten.

Erik som är nyskild har hittat ut till sommarstugan och laddar upp för nytt jobb på kommunen i Norrtälje.
Han trillar in i bokbussen när den passerar och hittar i en av böckerna ett brev som verkligen inte är avsett för honom att läsa. Eller någon annan heller. Det är Malins frustrerade tankar som han har trillat över. Han vill återlämna brevet och gör det via bokbussen. De brevväxlar fram och tillbaka en lång tid och det är helt anonymt.

De bor nästan grannar. De har vissa misstankar och förhoppningar om vem den andra kan vara, precis som i filmen You got mail. De ringer varann. De möts. Och de inleder ett förhållande.

Tänk om det vore enkelt att bara skilja sig och flytta. Men gården är Malins. Och vad ska döttrarna säga? Och mamma!

Det är en himla söt bok som utspelar sig i samma by som böckerna om Bettan och Anna-Lisa som båda finns omskrivna i handlingen om än i biroller. Kärlek och ångest blandas med vilja och obeslutsamhet. Och den slutar så småningom väldigt bra, sådär som en feelgoodbok ska göra.


Boken kommer från Harper Collins.
ISBN 9789150943375