Om du bara vågar av Sylvia Lidén Nordlund

Detta är den andra delen om Mia. Du kan läsa min recension om del 1; Allt det du måste.

Mia har tagit beslutet att hon och Torbjörn måste skiljas. Det håller inte han med om, vilket han visar med all oönskad tydlighet. Tonårsdottern Frida tar hans parti, för även hon känner sig övergiven av sin mamma och beskyddande mot sin pappa.
Torbjörn skyller allt på Mia, även att hans alkoholintag ökar, att hemmet inte städas och att han börjar missköta jobbet. Hade hon bara stannat kvar så hade det varit som vanligt, ju! Hur ska hon nå tillbaka till Frida och kan hon hjälpa Torbjörn på något sätt?

Kompisen Serena som alltid finns där, har nu egna problem. Hennes kärlek ställer till det ordentligt och vem ska han välja? Sin fru och barn- eller Serena?

Jobbet flyter på och hon får ett nytt jobberbjudande. Ska hon våga lämna det invanda när hon äntligen trivs på jobbet? Det är spännande med nya utmaningar, men varför ska alla komma på samma gång?

Och så är det det här med Ola, killen hon mötte på matlagningskursen i första boken. Det var ju hennes reaktion på sina känslor mot honom som ledde till att hon insåg att hon behöver skilja sig. Men Ola är tillsammans med Veronica.

En av Mias stora räddning är att hon tar hjälp av Vendela, som är samtals- och KBTterapeut. Eftersom det kommer en tredje bok så vet vi ju att hon tar sig igenom det svåraste, att saker och till lugnar ner sig och att hon landar på fötterna. Hjälpligt iallafall.

Jag gillar den här boken. Det är stort att börja om. Rädslan över hur barnen ska må. Vad som ska hända framöver. Att våga ta tag i sitt liv, att måste ta tag i vardagen! Svårt. Viktigt!


Boken kommer från Siljans måsar
ISBN 9789188097811