Om allt vore annorlunda av Sanna Mac Donald

Rune bor på barnhem i slutet på 30-talet. Han är en av de äldre barnen, skötsam, duktig i skolan och tycker om att jobba i trädgården. Ellen visar honom stort intresse, men han är inte alls intresserad.
En dag flyttar Evert in. Han är busig och inte särskilt intresserad av skolarbetet. Det händer mycket saker kring honom och han fångar Runes intresse. Känslorna bubblar och förälskelsen och relationen är fantastisk. Det var förstås inte tillåtet, enligt lag, på den tiden och det får stora konsekvenser för pojkarna.

Anna lever i nutid, med sin make och två barn. Hon har blivit handlöst förälskad i Tove och vet inte vad hon ska ta sig till.Hon smyger undan familjen och lever ett dubbelliv. Istället för att välja mellan sitt första liv och sin kärlek, så försöker hon balansera dem samtidigt. En otrohet som är dömd att misslyckas. Hur ska hon göra?

Douglas bor på ett ålderdomshem, i nutid, på Öland. Han har aldrig varit gift men han har älskat. Han sitter och minns tillbaka på det som varit och sörjer det som han förlorat.

De tre personerna lever i olika generationer, men med samma känslor och de hör samman. På mer än ett sätt.

Det här är en fantastiskt fin bok om känslor, förälskelse och kärlek. Och om rädslor, fördomar och homosexualitet. Att det är det samma att kämpa för sin kärlek trots att två av historiera utspelar sig med 80 års mellanrum.
Jag har lite svårt för Annas otrohet och ovilja att ta tag i sin livssituation.


Utgiven av Mima förlag
ISBN: 9789188845269

Om allt vore annorlunda