Mord mitt arbete av Thomas Rickne

Hon är lönnmördare till yrket och reser över hela Europa för att utföra sina jobb. Hon har även ett litet konstgalleri i Örebro, vilket är den perfekta täckmanteln. Som en kulturtant som åker runt bland museer och tittar på tavlor och vacker arkitektur är det inte särskilt trovärdig att hon ska pekas ut som mördare.. Hon möter sin uppdragsgivare på olika konstmässor och de ses bara då.
Hur möttes de första gången?

Vi får följa ett ”Jag” i nutid, som berättar om planeringen om morden, sina offer och vapnen hon ska använda när hon likviderar dem. Det är detaljerat, mycket vapen och vad de har för effekt. Det är även mycket detaljerade konstreferenser, som färger och liknelser vid de stora målarnas tavlor

Det berättas i dåtid om en ”Hon”. En 12årig tjej som älskar konst, pluggar konst när hon blir äldre och möter sen en spännande man. De gifter sig snabbt och hon flyttar honom till USA. Hennes liv blir inte som hon tänkt sig. Det är hennes liv och hur hon har levt som gör att hon hamnar här.
Hur lär hon sig om vapen?
Hur är hon så smidig och rör sig så enkelt?
Varifrån kommer all stridstaktik?

Det är lite väl mycket detaljer tycker jag.
Både kring vapnen och konsten.
Men det var svårt att låta bli att läsa, jag ville ju veta hur en konstintresserad ung tjej, blir en medelålders yrkesmördare..
Den historien är intressant!

Vad tanten heter har jag ingen aning om, för det står ingenstans.
Det är en mycket snygg detalj.


Boken är utgiven av Bokförlaget Mormor
ISBN: 9789188533661