Fjärilsrummet av Lucinda Riley

Boken är skriven i samma stil som de underbara böckerna om de Sju systrarna, även om tidsperspektivet här rör sig kring en persons liv.

Posy Montague ska strax fylla 70 år och hon bor i sitt älskade barndomshem Admiral House, i Suffolk, som hon fick lämna när fadern dog och modern lämnade henne att växa upp hos farmodern. Hon återvände när hon fick egna barn, men trots alla minnen och den underbara trädgården kring huset hon själv anlagt, så är det dags att inse att huset förfaller och skulle behöva säljas.

De båda sönerna är hopplöst olika.
Det är Nick, som drivit en framgångsrik antikhandel i Australien de senaste 10 åren, men som nu flyttar hem till England igen. Han möter den graciösa Tammy och faller handlöst. Men det finns personer och händelser som gjorde att han en gång lämnade landet, som åter gör sig påminda.
Sam är raka motsatsen, hans jobbprojekt går oftast åt skogen och just nu bor han med Amy och deras två barn i en dragig, kall liten stuga. Det finns sällan pengar, utöver de han lägger på öl och sprit och det Amy tjänar på sitt halvtidsjobb på hotellet gömmer hon undan till mat åt barnen. Nu har han fått finansieringshjälp för att köpa loss Admiral House för att göra om det till nya snygga lägenheter.

Av en händelse möter Posy sin stora kärlek, Freddie, som försvann för femtio år sedan. Vad var det som gjorde att han bara försvann? Hon har svårt att våga låta sig lita på honom, även om alla känslorna finns kvar från förr.
Författaren Sebastian hyr in sig i huset för att skriva en bok och han hjälper till med det mesta och blir som en naturlig del i familjens vardag.

Det finns gott om hemligheter. Både inom familjen, i släktens historia och huset själv ruvar på dem..

En mycket bra historia som är trovärdig.
Även om jag kan bli irriterad över vissa beteenden, så förstår jag varför de agerar som de gör. Fast ett par gånger vill jag bara kliva in och skaka om. Eller krama om. Det beror lite på..


Utgiven av Strawberry förlag
ISBN 9789189057340