Så skilde döden oss åt av Karin Hägglund

Karin är svensk- och nordisk- mästare i karate. Hon lever sedan 10 år tillsammans med Peter. Då när allt är så bra så blir Peter dålig och det konstateras att han har cancer. Denna jä*la sjukdom som förstör det mesta för de flesta.

Första delen av boken får vi följa med på möten hos läkare, ångesttankar, karate träningar och cellgiftsbehandlingar. Det är en jobbig resa som pendlar fram och tillbaka. Det är en dödsdom. 40 % överlever i statistiken men som Karin skriver i boken; För varje enskild person är det ju 100%- eller 0%!
Det är en omtumlande resa. De bestämmer sig för att gifta sig, och gör det. Karins träning och hennes fortsatta tävlande på elitnivå. Kärleken i hur de stöttar varann i denna märkliga vardag och att de hittar glädje och närvaro i stunderna. Hur vänner och familj finns där och stöttar och tar avsked, ända tills han drar sitt sista andetag.

Andra delen av boken handlar om Karins kamp att överleva. Att leva vidare ensam och hur tar man sig framåt? Vad finns meningen med att leva vidare när ens livs kärlek dör så ung?
Karins kamp vidare är lite lättare att läsa. Kärleksfullt beskriver hon hur de tillsammans planerat begravningen. Hur hon tar del av Peters text som ska läsas upp som en hälsning till vännerna.

Jag tycker om att hon delar med sig så helt av känslorna av otillräcklighet, ilska och sorg.
Att det inte är tabu att känna och att hon bjuder på styrkan att växa sig stark igen.

Det var en jättetuff bok för mig att läsa efter allt min särbo genomgick under hösten och vintern. Många känslor som jag inser att jag inte bearbetat och som nu kom fram.
Jobbigt, men viktigt! Fina samtal och många tårar.
Tack för det Karin!


Boken är utgiven hos Storge förlag
ISBN: 9789188453303

Så skilde döden oss åt